Cantateconcerten

BachPlus terug maandelijks te gast in Bachstad 2016-2017

Bach-Comité Aardenburg en het Belgische ensemble BachPlus slaan terug de handen in elkaar en tekenen voor een nieuw seizoen Bachklanken in Zeeuws-Vlaanderen.  De samenwerking wordt inmiddels over landsgrenzen geroemd en van heinde en verre zakken muziekliefhebbers maandelijks af naar die prachtige Sint-Baafskerk om ten volle te genieten van die bekende en minder gekende barokke parels.

De maandelijkse uitvoeringen van Bachs cantates en werk van tijdgenoten zijn stilaan een echte traditie geworden en kunnen op heel wat bijval rekenen bij het publiek door BachPlus’ originele en beklijvende aanpak van het barokke oeuvre.  Iedere maand verzamelen de BachPlus musici in Aalst en Aardenburg waar ze zich laten betoveren door de wonderlijke composities van die geroemde barokke meesters en Johann Sebastian Bach in het bijzonder.  Ze willen zich terug laten verwonderen door de intrinsieke pracht en esoterische schoonheid van Bachs oeuvre en dat op een zo authentiek mogelijk manier (her-)interpreteren.

Het programma voor komend seizoen 2015 – 2016 biedt naast  4 klassieke cantatezondagen heel wat boeiende ontdekkingen en extra’s.  Zo worden net als tijdens het vorige seizoen drie ‘special guests’ uitgenodigd die samen met de BachPlus-cast aan de slag gaan om met hen te musiceren volgens hun ervaringen, normen en overtuigingen.  De beroemde Nederlandse sopraan Johannette Zomer tekent voor het decemberconcert, in februari verwelkomen we Jos Van Veldhoven (dirigent van de Nederlandse Bachvereniging) en in juni staat BachPlus met de beroemde Belgische tenor Guy de Mey op het podium.  En als kersen op de taart kan je het nieuwe jaar 2017 inzetten met feestelijke, verrassende en theatrale klanken op het ‘Nieuwjaarsconcert’ en kan je in maart 2017 uitsluitend genieten van de a-cappella vocale BachPlusgroep in het luikje ‘Singers only’.  

Kortom een zeer gevarieerd en boeiend programma waar we u graag op verwelkomen in een bijzonder aangename, warme en gastvrije omgeving.

 

 

 

Comments are closed.