Annelies Decock

Annelies Decock studeerde moderne viool aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar zij afstudeerde in de klas van Johannes Leertouwer. Na deze opleiding trok zij naar het Canadese Vancouver om haar studies verder te zetten bij Marc Destrubé, die haar zowel moderne viool als barokviool onderwees aan de University of British Columbia. Daar behaalde ze in 2004 een Master’s Degree.

Terug in België werd zij in september 2004 student van Sigiswald Kuijken aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar haar de prijs Ingeborg Köberle voor meest verdienstelijk student werd toegekend. Ze studeerde af in 2007 met het hoogste resultaat ooit toegekend in de klas barokviool en is sindsdien een veelgevraagd muzikante in orkesten en ensembles zoals La Petite Bande, Ricercar Consort , Bach Concentus, Anima Eterna, Il Gardellino, Huelgas, Elbipolis, Capriola di Goia en vele andere.

In maart 2010 was ze te horen in AMUZ in het Poole-project van Thomas Baeté en eveneens was ze in september 2010 te gast in het Klarafestival te Brussel met een soloprogramma in samenwerking met Bart Naessens. Ze is ook intensief bezig met eigen projecten voor Arcus Coloratus.

Comments are closed.