Bach-Orgelmatinees 2016

Zomer_BachOrgelMatineeDe jaarlijkse Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door De Nederlandse Bachvereniging in de aloude Sint Baafskerk te Aardenburg is meer dan een gevestigde traditie. Aangevuld met de vele concerten door het jaar heen waaronder de maandelijkse Cantateconcerten van het Belgische BachPlus-ensemble kan het oudste stadje van Zeeland met recht de titel Bachstad claimen. Echter in dit muziekaanbod ontbrak nog een belangrijk element: de orgelmuziek van Bach. Daarom werd in 2015 gestart met een serie Bach Orgelmatinees Zaterdagmiddag met…Bach’.

Dat dit initiatief een schot in de roos was, getuigt de bijzonder grote belangstelling voor dit muziekevenement. Bijna 600 luisteraars bezochten de matinees in de Sint-Baafskerk. In de eerste editie van de matinees concerteerden acht vakorganisten uit Nederland, België en Duitsland en werd een scala aan fraaie muziek uit het grote orgel oeuvre van Bach ten gehore gebracht. Na deze succesvolle eerste editie van de orgelmatinees, zal de Stichting Bach-Comité Aardenburg hiermee in het nieuwe seizoen 2016 op herhaling gaan. De concerten vinden weer plaats op zaterdagmiddag, ditmaal van 16 juli t/m 27 augustus, en worden gespeeld op het Flentrop/Reil orgel dat dankzij zijn klankkleur bijzonder geschikt is voor de muziek van Bach.

Voor de editie 2016 zijn opnieuw acht getalenteerde organisten uitgenodigd om te komen concerteren.

Kerkdeur van Sint-Baafs gaat open om 14:00u.
Aanvang orgelmatinees 15:00u, dit is een half uur eerder dan voorgaande jaar zodat toeristen de gelegenheid krijgen de kerk te bezichtigen.

Orgelmatinees: vrije toegang.

Comments are closed.