ANBI verantwoording

Weet waaraan u geeft! U als donateur en/of begunstigde heeft er belang bij dat u inzicht krijgt in het functioneren van onze stichting. Op deze pagina bieden wij u hiervoor een overzicht. Mocht u specifieke doelstellingen willen ondersteunen of aanvullende informatie wensen kunt u via deze link contact met ons opnemen.

Introductie
De Stichting Bach Comité Aardenburg is een ANBI CI gecertificeerde organisatie die volgens de statuten tot doel heeft om in de meer dan 1050 jaar oude Sint-Baafskerk te Aardenburg jaarlijks de Matthaus-Passion te organiseren. (Meer dan 1200 bezoekers, uit binnen-en buitenland, komen al jaren trouw naar Aardenburg.)
Daarnaast heeft het comité tot doel om meerdere mensen in contact te brengen met het werk van Bach en zijn tijdgenoten. Dit doel wordt nagestreefd door in Bachstad Aardenburg meerdere concerten en activiteiten tot stand te brengen en waar mogelijk te ondersteunen. Zo wordt iedere maand vanaf september tot en met juni een Cantateconcert uitgevoerd. Belangrijke aanvullende doelstelling is ook om jongeren hierbij te betrekken.
De combinatie van professionele uitmuntende musici in de eeuwenoude Sint-Baafskerk met een alom geprezen akoestiek en bijzonder goed passende sacrale sfeer maken deze concerten tot de ultieme Bachbeleving waarvoor vele mensen jaarlijks naar Bachstad Aardenburg afreizen.

Algemene gegevens

Naam ANBI: Stichting Bach-Comité Aardenburg
Telefoonnummer (facultatief): 0117-491014
KvK nummer: 41110066
RSIN/Fiscaal nummer: 807312502
Website adres: www.bachcomite.nl
E-mail: secretariaat@bachcomite.nl
Adres: Zuidstraat 6
Postcode: 4527 CE
Plaats: Aardenburg
Postadres: Postbus 26
Postcode: 4527 ZG
Plaats: Aardenburg

Samenstelling bestuur.
Het bestuur van de stichting bestaat uit zes bestuursleden. Daarnaast is een pastoraal medewerker als adviseur betrokken om thematische, hedendaagse context te geven aan de Cantates.

  • Voorzitter: Arno Rootsaert
  • Vice Voorzitter en Kaartenbureau: Dick de Pooter
  • Penningmeester: Suzy Pladdet-Dey
  • Secretaris: Eduard Corvelijn
  • Beheer BCA Archief, Podium & Logistiek:Rudi Veraart
  • Bestuurslid Dominee Edward van der Kaaij
  • Bestuurslid: Ineke de Wispelaere
  • Adviseur: Frans van Geyt

Doelstelling/visie
Primaire doelstelling is om ieder jaar een week voor Pasen op de zaterdag de Matthaus-Passion in de Sint-Baafskerk te laten uitvoeren door De Nederlandse Bachvereniging .
Daarnaast stellen wij tot doel om een zo’n breed mogelijk publiek kennis te laten maken met het werk van Bach en zijn tijdgenoten. Dit wordt gerealiseerd door concerten onder de noemer Bachstad Aardenburg te organiseren en in de zomermaanden juli en augustus orgelconcerten aan te bieden.
Bachstad staat voor verwonderlijke kwaliteit die gewaarborgd wordt door uitmuntende musici, bijzondere concertlocaties en een gastvrije organisatie. Hierdoor weten door het jaar heen steeds meer mensen uit alle windstreken de weg naar Bachstad Aardenburg te vinden.

Beleidsplan
Het beleid van de stichting is gericht op het waarborgen van de organisatie van de Matthäus-Passion in de Aardenburgse Sint-Baafskerk en de ontwikkeling van Bachstad Aardenburg. Dit alles met het doel break even te draaien en de giften en donaties weer “terug te schenken” aan een verrijkt publiek.

Van belang is dat we ons bij de oorsprong van Bach en tijdgenoten begeven, break even draaien en fondsen, giften en donaties verwerven ter ontwikkeling van Bachstad. Speciale aandacht is er om jongeren kennis te laten maken met de muziek van Bach. Tegen sterk gereduceerde prijzen kunnen zij ook de Matthaus-Passion bijwonen. Jongeren tot 18 jaar kunnen gratis onze overige concerten bijwonen.

Beloning
Leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten worden vergoed.

Verslag Activiteiten.
Via de website www.bachcomite.nl en www.bachstad.eu worden alle concerten en activiteiten aangekondigd die worden georganiseerd alsook recensies in de media worden op onze website geplaatst. Bezoekers kunnen reageren via onze website en sociale mediakanalen. Via een digitale gratis nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gebracht van de activiteiten. Intern houden we een goede digitale verslaglegging bij van alle vergaderingen waarin o.a onze beslissingen etc. worden vastgelegd.

Voorgenomen bestedingen.
In het voorjaar van 2017 werd het nieuwe concertseizoen 2017 – 2018 door het bestuur vastgesteld met een zes tal concerten. Dit is voldoende regelmaat om Bachstad Aardenburg verder op de kaart te zetten en het publiek aan ons te binden.


Voor nadere toelichtingen kunt u contact opnemen met ons secretariaat secretariaat@bachcomite.nl of stuur een bericht via onze contactpagina.

Comments are closed.