Credo Kiev Koor Zaterdag 22 december 2018. Om 20.00 uur

Credo Kiev Koor o.l.v. Boghdan Plish is een koor van absolute wereldklasse en prijswinnaar van internationale concoursen.
Loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraïne, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis met in hun veelzijdige repertoire hedendaagse bewerkingen van moderne Oekraïense componisten maar ook internationale componisten als Arvo Pärt, Aleksandar Schetinskiy en Valentin Silvestrov.

Het koor heeft al een paar keer in Nederland opgetreden en is zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek. Zij waren maart 2010 te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden.

Klik hier voor ticketverkoop

Tickets voorverkoop € 20,- aan de kerkdeur € 25,-
Jongeren tot en met 18 jaar gratis entree

Sint-Baafskerk Aardenburg
Aanvang concert: 20:00u
Kerkdeuren open: 19:30u 

Overige concerten klik hier

Het Kiev Koor Credo werd opgericht in april, 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele musici. De dirigent van het koor is de winnaar van de Grand Prix van de III Oekraïense competitie voor koordirigenten, de chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne vernoemd naar T.Shevchenko (sinds 2013) – Bogdan Plish.

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziek fans aan te trekken en ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke musici van het land en in het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e-21e eeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, die worden uitgevoerd in samenwerking met de beste orkesten van het land. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koor kunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat. Hierdoor creert het koor een unieke stijl van uitvoering.

In 2005-2017 toerde Credo Polen, Rusland, Slowakije, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Het koor won de XXIV Internationale Competitie van Sacred Music ‘Hainuwka-2005 “(Polen), nam de Grand Prix van de 44e International Choir Competition in Tolosa (Spanje), werd een finalist van de Europese Grand Prix in koorzang 2013 (Arezzo, Italië).

                                                        

This entry was posted in Concerten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.