Impressie Koken voor Kerken

Met het evenement Koken voor Kerken medio december 2014 laten sterrenkoks Edwin Vinke van De Kromme Watergang en Syrco Bakker van PureC zien dat er veel meer mogelijk is in de Sint-Baafskerk van Aardenburg.

Met respect voor het meer dan 1050 jaar oude kerkgebouw organiseren wij maandelijks concerten en arrangementen.
Heeft uw organisatie ideeën of wensen om deze unieke locatie te benutten, er zijn diverse mogelijkheden, ook in combinatie met een van onze Bachstad concerten.
Neem hier contact met ons op.

De collecte in de Sint-Baafskerk tijdens Koken voor Kerken heeft een bedrag van 840,- euro opgebracht.
Namens de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, hartelijk dank voor uw bijdrage!

Bekijk hieronder impressies, sfeerbeelden en reacties van de gasten.

Foto’s met dank aan Lieke Anne & Wietse Jongsma

Lijkt het u een goed idee om dit nogmaals te organiseren?
Wij ontvangen graag uw reactie onderaan dit bericht.

Meer info: Koken voor Kerken

KokenVoorKerkenOrganisatieBanner

This entry was posted in Aardenburg, BachStad, Organisatie, Recensie, video and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Impressie Koken voor Kerken

 1. Drie dagen lang hebben mensen genoten. Van het eten, van het gezelschap en van de Sint-Baafskerk. Uiteindelijk zorgde die ervoor dat er verbroedering ontstond. Want is het geen godswonder dat in deze tijd gelovigen, -katholiek, -protestant, – moslim en -niet gelovigen de tafel delen? Daar is een kerk toch voor bedoeld? Een plek om samen te komen.
  Dick de Pooter,
  Kerkrentmeester Protestantse Kerk

 2. Peter de Vrieze , liefhebber van goed&lekker eten....! says:

  Moge dit hopelijk een vervolg krijgen ! Dit evenement heeft,mijn inziens althans, een perfect beeld gegeven wat hier in deze kerk allemaal mogelijk is. Met name op culinair gebied is er denk ik een zeer breed scala aan mogelijkheden,maar daarnaast liggen er wellicht vele unieke kansen in deze kerk . To be contineud….!!

 3. drs. W.H.P. Scholten says:

  Graag willen wij u bedanken voor de prettige samenwerking ten tijde van het deelproject “Koken voor Kerken”, dat in december 2014 jl. plaats vond in de Sint Baafskerk in Aardenburg. Het was één van de meer gezichtsbepalende en op publiciteit gerichte onderdelen van het gehele project “Kerk, Krimp en Kans. Impuls voor West-Zeeuws-Vlaanderen”, dat bedoeld is om een link te leggen tussen leefbaarheid en religieus erfgoed in de gemeente Sluis.

  Mede door het ‘openbare’ en publicitaire karakter van dit deelproject was het van groot belang dat de organisatie rondom “Koken voor Kerken” vlekkeloos zou verlopen. Dat is het mede door de inzet van het Bach-Comité Aardenburg meer dan gelukt! De moderne organisatiemogelijkheden zoals online ticketverkoop en het afhandelen van vragen van gasten via de klantenservice van het Bach-Comité maakten dat veel werk en organisatie uit handen werd genomen. De solide “logistieke basis” betekende dat de andere zaken – inkoop en dergelijke – goed en nauwkeurig konden worden bepaald.

  Bovendien bleek de koppeling van het evenement op zondag 14 december met het BachPlus Cantateconcert een gouden greep. De combinatie van de ambiance, de gastronomie èn het concert zorgden voor een onvergetelijke belevenis waar velen goede herinneringen aan bewaren. Wij hopen dan ook dat de combinatie van muziek, gastronomie en een bijzonder kerkgebouw nog verder ontwikkelt en beproefd kan worden, het evenement smaakte in dat opzicht letterlijk naar meer.

  Dus nogmaals dank voor de professionele en prettige samenwerking en wellicht tot een nieuwe vorm van samenwerking in de toekomst.

  Hoogachtend,

  drs. W.H.P. Scholten
  directeur
  Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland
  http://www.scez.nl

  drs. W.H.P. Scholten
  directeur