Sint-Baafskerk Aardenburg in kerstsfeer met BachPlusconcert

PERSBERICHT

Op zaterdag 8 december brengt Stichting Bach-Comité Aardenburg de Sint-Baafskerk al in kerstsfeer met een bijzonder concert. Onder leiding van dirigent Bart Naessens brengt het ensemble BachPlus de oerversie van het Magnificat, ook wel bekend als de lofzang van Maria.

Tijdens het concert brengt het ensemble de bijzondere Es-dur versie van het Magnificat (BWV 243a) ten gehore, in de uitvoering zoals deze ook te horen was in de Nicolaïkirche te Leipzig in 1723. Daarnaast speelt zij de cantate ‘Bereitet die Wege, bereitet die Bahn’ (BWV 132) en wordt het publiek getrakteerd op een orgelintro en het dubbelconcerto voor twee klavecimbels. Net als tijdens eerdere concerten maakt BachPlus gebruik van zowel vocale als instrumentale solistische bezetting op historische instrumenten.

De bijzondere muziek en het inspirerende interieur van de Sint-Baafskerk, dat voor de gelegenheid volledig in kerstsfeer is ingericht, zorgen voor een unieke, muzikale ervaring die de bezoekers alvast in kerststemming brengen. Na afloop van het concert worden alle concertbezoekers uitgenodigd voor een feestelijke receptie. Kaarten voor dit concert zijn nu in de voorverkoop en kosten € 20. Ze zijn online te bestellen via de website van Stichting Bach-Comité Aardenburg: www.BachComite.nl. Kaarten aan de deur kosten € 25.

Met dit concert profileert Aardenburg zich opnieuw als Bachstad bij uitstek. Stichting Bach-Comité Aardenburg laat het publiek, in samenwerking met het ensemble BachPlus, tijdens diverse concerten kennismaken met de muziek van componist Johann Sebastian Bach. Daarnaast trekt de Bachstad jaarlijks zo’n 1.200 bezoekers uit binnen- en buitenland tijdens de uitvoering van de Matthäus-Passion, die volgend jaar voor de zestigste keer plaatsvindt op zaterdag 23 maart.

This entry was posted in Aardenburg, Nieuws, Organisatie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.